Adverteren

De basisverzorging voor jouw konijn


Dieren 28 Feb 2021
De basisverzorging voor jouw konijn

Als je een konijntje in huis wilt halen is het belangrijk om jezelf van te voren te laten informeren over de basisverzorging van jouw konijn. Het is belangrijk dat jouw konijntje krijgt wat hij nodig heeft, want je wilt uiteraard niet dat het beestje iets te kort komt. Een konijn kan goed in een hokje worden gehouden, maar zorg wel dat hij genoeg bewegingsvrijheid krijgt. Het is belangrijk dat jouw konijn elke dag een paar uurtjes kan rennen. Sluit hem dus niet alleen maar op in zijn hok. Konijnen kunnen binnen in huis worden gehouden, maar vaak vinden ze het veel fijner om buiten te zijn. De frisse buitenlucht is goed voor hun gezondheid en ze kunnen zich prima warm houden in de winter. In de zomer moet je wel zorgen voor genoeg verkoelende plekjes en schaduw. 

Zorg voor ruwvoer en brokjes

Een konijn moet goed eten en heeft zowel hooi als brokjes nodig. Hooi is goed ruwvoer wat goed is voor hun maag en darmen. Naast dit voer hebben ze ook brokjes nodig. Dit wordt ook wel krachtvoer genoemd. Van brokjes worden ze energiek en krijgen ze de voedingsstoffen binnen die ze nodig hebben. Geef ze elke dag onbeperkt hooi en brokjes, zodat ze nooit iets te kort komen. Uiteraard moet ook hun waterfles altijd gevuld zijn. 

Kam een konijn met lang haar

Heb je een konijntje met lange haren? Dan is het belangrijk om de vacht goed te verzorgen. Kam de vacht minimaal één keer per week. Zo voorkom je dat er klitten en knopen ontstaan in de vacht. Dit kan voor het konijntje ook erg pijnlijk zijn. Een konijn hoeft niet gewassen te worden, want dit diertje houdt zichzelf prima schoon. 

Wat mag een konijn niet eten?

Je moet bij een konijn goed opletten dat hij niet iets eet waar hij niet tegen kan. Een konijn eet vrijwel alles wat hem voorgeschoteld krijgt en weet zelf niet of dat wel zo’n goed idee is. Konijnen weten namelijk niet wat ze wel en niet mogen eten. Pas bij konijnen erg op met koolsoorten, want dit kan gasvorming geven in de darmen en dit kan zelfs een dodelijke afloop hebben. Geef ze ook niet al te veel gras en pas op met te veel fruit. 

Tips voor zachte voeten
Drogist 29 Apr 2021

Tips voor zachte voeten

Artikel plaatsen?

Gemakkelijk uw artikel plaatsen op onze website? Dat kan direct en vandaag nog online!

Artikel plaatsen